OEPS: wie schrijft, blijft

Dan is het ineens 2021. Juli nog wel en zo te zien buitelden de blogs niet over elkaar in ons LIMONADA-glas. Toch is er veel gebeurd, en geschreven, sinds de laatste blog van onze site. We schrijven ook voor de website “Saudades de Portugal” onder de naam “Kronkelpad”.

 

Vandaag is de 30ste Kronkelpad verschenen waarin een beeld geschetst wordt van vreemde gasten die we af en toe op ons domein over de vloer krijgen. Verrassend anders dan de gasten die ik beschreef in nr. 18 maar ook wel bij de beesten af. Op dat moment was de pandemie zo’n 3 maanden aan de gang en begon het hoogseizoen van 2020 zich alsnog positief te manifesteren. Toch werd het niet zo druk dat we niet meer konden schrijven, ook maakte Covid niet zo’n indruk dat de inspiratie over was. Het was, is nog steeds, een rare tijd. Het dorpscafé dat dicht ging maar waar de eerste geruchten over een vreemd virus nog besproken werden, het lokale dorpsnieuws dat je ineens mist, een “illegale” avond bij vrienden in de eerste noodtoestand periode. Het zijn allemaal onderwerpen waar we over geblogd hebben maar verzuimd hebben om dat als ingrediënten aan onze Limonada toe te voegen.

 

Gelukkig zijn de blogs van “kronkelpad” nog steeds te lezen en staan er een paar gelinkt in de bovenstaande tekst. Voor de liefhebbers van de verhalen over ons leven in dit mooie rustige deel van Portugal: lees ze alle dertig .

Post A Comment