Omgeving vakantie huizen

Aldeia do Rouquenho (2 km)
Op wandelafstand vindt u het dorpje Aldeia do Rouquenho. Hier zijn 2 kleine winkeltjes. Het typisch Portugese huiskamercafé Serra van Otavio en zijn moeder, biedt heerlijke koffie of een lekker fris biertje.

Olhas (3 km)
Wanneer u de andere kant op gaat, komt u bij het dorpje Olhas. Naast het café is er ook een winkel waar u uw basis inkopen kunt doen.

Ferreira do Alentejo (15 km)
Ferreira do Alentejo is erg oud. Het was al een stad in de Romeinse tijd.

Toen de Visigoten de stad probeerden te beroven, ging de smidse (ferreira) voor de poorten van de stad staan met twee hamers in haar hand en heeft hiermee de barbaren verjaagd. De stad, die nog de rust van een dorp kent, heeft niettemin een museum, een bibliotheek, een cultureel centrum (waar ook films gedraaid worden), een prachtig zwembad, een VVV-kantoor en een grote verscheidenheid aan restaurants. De markt is op iedere eerste zaterdag van de maand.

Dit is de Capela de Santa Maria Magdalena ook wel Capela do Calvário genoemd, gelegen naast het pleintje met fontein. De stenen die in de gevel verwerkt zijn symboliseren de stenen die naar Jezus zijn gegooid. Op 8 december vindt er het feest van Onze Lieve Vrouw plaats.

Aljustrel (22 km)
Een levendig plaatsje met cafeetjes, restaurants en winkels. Er is een Museu da Mina (Mijnmuseum) en boven op de berg (274m) staat de Ermida da Senhora do Castelo (dertiende eeuw) met azulejos uit de zeventiende eeuw. Vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht. U kunt zelfs “O vale da Mudança” ontwaren.

Stuwmeer Odivelas (20 km)
Hier kunt u heerlijk zwemmen, kanoën of genieten van andere watersporten. Aan het meer vindt u onder meer een vaste BBQ plaats en een terras met een bar. Bovendien kunt u ook door ons een BBQ laten verzorgen terwijl u geniet van de ondergaande zon.

Beja (40 km)
De historische stad Beja biedt u uiteenlopende mogelijkheden voor ontspanning. Voor de cultuurliefhebber zijn er het kasteel en andere middeleeuwse gebouwen die u kunt bezichtigen. Tevens vindt u in de gebouwen de invloed van de Moorse en Romeinse cultuur terug. Maar u kunt er natuurlijk ook gewoon lekker winkelen en een terrasje pakken.

Santiago do Cacém (45 km)
Deze plaats ligt op de helling van de berg waar de Arabieren het kasteel bouwden. Naast de Romeinse ruïnes (Mirobriga) en het kasteel is er ook de Igreja Matriz. Een wandeling door de oude straten met prachtige huizen is zeker de moeite waard. Santiago heeft ook een mooi, modern stadspark. Hier kunt u lekker zitten op het terras en van hieruit kunt u winkelen in het nabij gelegen winkelcentrum.

Alvito (50 km)
Is een fraai stadje met een vijftiende-eeuws kasteel wat nu in gebruik is als Pousada. Er staan verschillende kerken waarvan de meest bijzondere de Igreja Matriz is. We kunnen er leuke excursies organiseren over eeuwenoude fresco’s en misschien zelfs een kijkje wagen in de werkplaats voor gevangenen uit lang vervlogen tijden.

Serpa (65 km)
Het witte stadje met vele mooie straten om doorheen te lopen. Een kasteel met mooi uitzicht en een museum. Op het plein is het lekker zitten en genieten. Vooral van de beroemde kaas uit Serpa. In augustus is er een weekend lang Serpa historica met verschillende activiteiten uit vroegere tijden. De feesten gaan tot ’s avonds laat door.

Costa Azul (65 km)
De beschermde westkust van Portugal heeft veel mooie stranden, bijvoorbeeld Santo André en prachtige, pittoreske vissersplaatsen als Villa Nova de Millfontes en Zambujera. In Porto Covo met zijn witte huisjes zijn veel restaurants, cafeetjes en winkeltjes. Vanaf hier kunt u langs de kust naar Vila Nova de Milfontes. Onderweg komt u langs Ilha do Pessequeiro, een pittoresk strand waar u een boottrip kunt maken in de zomer. Er is ook een restaurant aan het strand.

Evora (80 km)
Deze gezellige stad wordt omgeven door een 6 km lange stadsmuur uit de 14e eeuw. Na de Reconquista is ze enige tijd de hoofdstad van Portugal geweest. Evora heeft een ruim aanbod aan monumentale gebouwen, musea en Romeinse tempels. Het Praça do Giraldo met zijn Moorse arcades nodigt uit om iets te drinken. De Moorse steegjes met bogen, de stralend witte huisjes met bloemen en betegelde patio’s, nodigen u uit voor een ontspannen wandeling. Wij kunnen ook een stadswandeling met gids voor u regelen.

Mertola (85 km)
Deze plaats ligt in de vorm van een amfitheater op de rechteroever van de Guadiana rivier. Het kasteel bezit nog steeds zijn imposante slottoren en twee cisternen. Van hieruit zijn er ook diverse mooie wandelingen te maken.

Monsaraz (120 km)
Een klein maar prachtig ommuurd vestingstadje met mooie uitzichten over onder andere het Alqueva stuwmeer. Het stadje heeft leuke winkeltjes en gezellige barretjes.