Alweer de 14de jaarwissel

Alweer 14 jaar in Portugal en het lijkt traditie te worden om op nieuwjaarsdag een stevige wandeling te maken. De duik slaan we dit keer over. We zijn al een tijdje fan van Rota Vicentina met wandelingen langs de westkust. Sinds vorig jaar hebben ze ook wandelingen die wat dichter bij ons in het binnenland lopen. Op hun site downloaden we de wandeling rond S. Martinho das Amoreiras.

De wandeling gaat door een streek die we niet heel erg goed kennen. Jaren geleden, op een vakantie in de buurt van Odemira, zijn we daar geweest. We woonden nog in Nederland. Het is een rondwandeling rondom het dorp zodat we uiteindelijk weer bij de auto uitkomen, altijd fijn als je weer naar huis wilt.

De wandeling was een makkie. Lichte stijgingen en dalingen door een prachtig stuk natuur. Het dorp San Martinho ademt nog de sfeer uit van het oude Portugal. Klinkers op straat, witte huizen en een beetje bergachtig. Bijna geen moderne huizen en leuke, verrassende doorkijkjes. We kijken onze ogen uit. Heerlijk om weer dat authentieke gevoel van ontdekken en vakantie te voelen.

We liepen grotendeels over zandpaden en -wegen zodat ook Luna voor een groot deel los kon lopen. Die is altijd helemaal enthousiast als ze ergens kan lopen waar ze nog nooit eerder is geweest dus ze rook haar neus uit. En wij genoten mee. Wat een leuke wandeling en wat een heerlijk ouderwets gevoel van Portugal. Hoe mooi is dat om zo het nieuwe jaar te beginnen.

Post A Comment