Explosies in de Rua de Mil Flores,

 

De zon kruipt langzaam tevoorschijn en schijnt op het natte land. Er hangt voorjaar in de lucht en de nevels trekken langzaam weg. Het waren natte maanden, februari en maart, en langzaam trekt de vochtsluier op. Het is ongelooflijk groen. Alle regen van de afgelopen weken zorgt voor een ideale bodem voor nieuw leven. Half april en het zindert in de lucht. Vogels vliegen af en aan en zorgen voor een waar fluitconcert. Er dreigt iets. Je voelt dat het gaat komen maar echt je vinger erop leggen is onmogelijk.

Ieder jaar rond deze tijd gebeurt het weer, alleen…. wanneer? De eerste lichte klingetjes van de kleine witte sneeuwklokjes, ondersteund door de zwaardere dreunen van steenrode, wilde zuring. Kleine kleurexplosies in het felle groen. Langzaam volgen de kleurknallen elkaar steeds sneller op. Het felle roze en wit van de zonneroosjes, hele velden met het lichte lila van de distel afgewisseld met het tere citroengeel van gevlekte zandroosjes. De explosies worden na een week of 2 alleen maar heftiger, zwaar paars van het slangenkruid, en de bijna mitrailleur-achtige knallen van de hordes rode klaprozen….. Het is oorverdovend kleurrijk in de maanden april en mei.

Wat een genot om dit ieder jaar weer te aanschouwen langs het ook dit jaar weer door ons gemaaide wandelpad over ons terrein. We noemen het onze Rua de Mil Flores…… en dan heb ik een beetje gelogen want het zijn zeker meer dan duizend bloemen die een grote explosie veroorzaken van geuren en kleuren. Wees gerust, volgend jaar gebeurt het weer.

6 Comments

 • Miep en Jan Coenders

  Hallo Margriet en Wiro,

  Jullie hebben een fantastische site: informatief en met bloemrijke taal. We lezen altijd met veel plezier. We zouden dolgraag en keer komen, alleen… op ons prioriteitenlijstje kruipen telkens weer andere onderwerpen omhoog.

  Hartelijke groet,

  • Wiro van Vilsteren

   Hoi Miep en Jan, wat leuk van jullie te horen. Er komt vast een keer een mogelijkheid om te komen! Groetjes van Wiro en Margriet

 • Marianne van den Blink

  Wat heerlijk om te lezen!!! Wij weten hoe mooi het bij jullie is en zien het hier ook gebeuren……alleen…..om het zo fantastisch te beschrijven….geweldig!!! Dikke kussen, Peter, Marianne, Niels en Bas XXXX

  • Wiro van Vilsteren

   Hé Marianne, altijd weer een feestje, bij jullie ook indedaad. Dank voor je lieve reactie en dikke kus terug :-).

 • Ria en Frans

  Wij zouden graag weer terug willen komen na een geweldige week met het gezin op jullie prachtige stek.
  Vooral de herdershutten vonden wij een groot succes.
  Natuurlijk komen wij graag eens en dat wordt dan voor de vierde keer terug.
  Veel liefs,
  Frans en Ria

  • Wiro van Vilsteren

   Hoi Ria en Frans, dank je wel en we hopen zeker dat jullie weer terugkomen. Liefs Wiro en Margriet

Post A Comment