Geocaching in onze omgeving

08

Tijdens je verblijf in een van onze huizen wil je vast de prachtige pareltjes van de Alentejo ontdekken. Wandelend of fietsend is dit al een prachtig avontuur, maar met Geocaching voeg je er nog een spannend spel-element aan toe.

Geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) is een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo’n cache is bijv. een munitiekistje. In het kistje zit altijd een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen).

Geschiedenis:

Geocaching is begonnen in de Verenigde Staten en bedacht door Dave Ulmer. Op 3 mei van het jaar 2000 verstopte Ulmer een emmer met ruilmiddelen in een bos bij zijn woonplaats Portland in de staat Oregon. Hij meldde de coördinaten van de emmer op internet in een discussiegroep over satellietnavigatie (sci.geo. satellite-nav). Hij noemt het spel ‘The Great American GPS Stash Hunt’. Iedereen met een GPS kon toen de emmer (de stash) gaan zoeken. Op 4 mei wordt hij voor het eerst gevonden door Mike Teague die het logboek tekende, het geld meenam en de inhoud aanvulde met sigaretten, een pen en een cassettebandje.

In de omgeving van o-vale-da-mudança zijn verschillende, op verrassende plekjes, caches verborgen. Ook in de dorpjes rondom vind je allerlei caches waarbij je ook een toelichting krijgt over het gebouw of de omgeving.