Geocaching, ontdek onze omgeving in een spannend spel.

08

Tijdens je verblijf bij ons wil je vast de verborgen parels van de Alentejo ontdekken. Wandelend of fietsend is dit al een mooi avontuur, maar met Geocaching voeg je er nog een spannend spel-element aan toe.

Geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) is een spel waarbij je met GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo’n cache kan een kistje, doosje of iets anders zijn. Er zit altijd een logboekje bij waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen).

Geschiedenis:

Geocaching is bedacht door Amerikaan Dave Ulmer. Op 3 mei 2000 verstopte Ulmer een emmer met een schat in een bos bij zijn woonplaats Portland. Hij meldde de coördinaten van de emmer op internet in een discussiegroep over satelliet navigatie en noemde het spel ‘The Great American GPS Stash Hunt’. Iedereen met een GPS kon toen de emmer (de stash) gaan zoeken. Op 4 mei wordt hij voor het eerst gevonden door Mike Teague die het logboek tekende.

In de omgeving van o-vale-da-mudança zijn, op verrassende plekken, verschillende caches verborgen. In dorpjes in de buurt vind je caches waarbij je toelichting krijgt over een gebouw of de omgeving.