Flora & Fauna, het hele jaar door wat te zien.

06

Wolven kom je in de Alentejo niet tegen. Wilde zwijnen, konijnen en hazen en heel af en toe een hert zijn hier vrij algemeen. Op en rond o-vale-d-mudança komen ook Egyptische mangoestes (Saca Rabos), vossen, dassen en egels voor. Ga je op een trip naar b.v. Serpa of Mertola heb je kans dat je een lynx ontmoet.

We kunnen ontzettend genieten van het kijken naar de vele vogelsoorten die hier verblijven. O-vale-da-mudança ligt midden in het voedselgebied dat belangrijk is voor de grote vogeltrek. In het voorjaar richting het noorden om in het najaar weer terug te komen. Vogelsoorten die wij regelmatig zien zijn ooievaars, vele soorten stootvogels zoals de Arend, de Buizerd, de rode en de zwarte Wauw, de Havik en vrolijk geklede vliegers als het Puttertje, de Hop, de Bijeneter, de Roodborst Tapuit en heel soms de Wielewaal.

Het golvende land rondom o-vale-da-mudança is minder vochtig en minder groen dan het noorden. Het gebied direct om ons heen is begroeid met kurkeiken, olijfbomen, amandelbomen, vijgenbomen en sinaasappelbomen. Naast ons is een klein bosje Eucalyptus, dat een hele fijne geur afgeeft. In het voorjaar is het gebied vergeven van de bloemen. De Wilde rozemarijn staat in bloei en lokt bijen en vlinders net zoals lavendel, zonneroosjes, papavers en al die duizenden andere bloemen.

Hoewel wij in het glooiende landschap van midden-Portugal wonen, vinden wij het ook leuk om af en toe een zeetocht te maken in de buurt van Sétubal. Het is heel leuk om daar dolfijnen te kijken. We kunnen een prachtige trip voor je regelen op een catamaran of een zeiljacht.